• 0%
  0 votes
 • Rate this season
  What did you think?
 • 18
  watchers
 • 152
  plays
 • 20
  collected
Advertisement
Pl d 01
Hide ads with
VIP
 • 2019-08-24T14:30:00-04:00
 • 40 mins
 • 5 hours, 20 mins (8 episodes)
 • Netherlands
 • English
 • Special Interest
Advertisement
Pl m 03
Hide ads with
VIP

Each episode one of the singers headlines. He determines who sings the song and assess his musical colleagues.

Advertisement
D 03
Hide ads with
VIP
Advertisement
Pl m 02
Hide ads with
VIP

8 episodes

12x01 Henk Poort

 • Season Premiere

  2019-08-24T14:30:00-04:00 — 40 mins

Henk Poort begint zijn muzikale en vocale opleiding aan het Conservatorium in zijn geboortestad Amsterdam en wint vlak daarna het eerste Cristina Deutekom Concours. Inmiddels heeft hij rollen in tal van opera's, musicals, cd's, films en series op zijn naam staan. En nu kan ook Beste Zangers aan dit lijstje worden toegevoegd!
Henk wordt geboren in 1956 in Amsterdam. Wanneer Henk vier jaar oud is gaan zijn ouders uit elkaar en vanaf zijn tiende wordt hij opgevoed door zijn stiefvader. Al op jonge leeftijd is Henk bezig met muziek en hij begint al snel als drummer in een bandje op bruiloften en partijen. Leuk weetje: Toen Danny de Munk als achtjarige jongen meedeed aan een talentenjacht werd hij begeleid door Henk Poort op de drums.
Na zijn eindexamen in 1988 stelt Henk zich onder de hoede van zijn Italiaanse coach Ettore Campogagliani en de Nederlandse pedagoge Margreet Honig. Henk zingt bij diverse operahuizen in Europa en bouwt een breed repertoire op. Als gast wordt hij vervolgens geëngageerd door onder meer De Nederlandse Opera, de Deutsche Oper am Rhein en de Nationale Reisopera. Wanneer hij de rol krijgt van Jean Valjean in 'Les Misérables' en de titelrol in ‘The Phantom of the Opera’, krijgt Henk pas écht grote bekendheid door Europa. Na zijn rol als melkboer Tevje in 'Anatevka', krijgt hij gigantisch veel uitnodigingen van regisseurs voor hoofdrollen in musicals in diverse Europese hoofdsteden. Henk pakt deze kansen bewust niet aan, omdat hij zijn rollen in musicals wil blijven afwisselen met zijn opera-rollen.
De Drie Baritons: In 1994 vraagt Ivo Niehe (voor de grap) om een optreden van Henk Poort samen met Ernst-Daniël Smit en Marco Bakker. Hij is er heilig van overtuigd dat zij, De Drie Baritons, veel succes kunnen hebben, net als De Drie Tenoren: een gelegenheidsformatie bestaande uit de operatenoren Plácido Domingo, José Carreras en Luciano Pavarotti. Nu, 25 jaar later, vierden De Drie Baritons hun zilveren jubileum op 17 juni 2019 met een b

12x02 Samantha Steenwijk

 • 2019-08-31T14:30:00-04:00 — 40 mins

Samantha Steenwijk werd geboren in 1986 in Voorburg en woont sinds 2004 in Den Haag. Ze weet grote en kleine zalen te veroveren met haar blauwe ogen en open, spontane persoonlijkheid, maar vooral met de dijk van een stem. In 2009 maakt Samantha haar entrée, met haar vrolijke nummer ‘Kom ga mee met mij’ wordt ze ‘talent van de maand’ bij Sterren NL. Niet veel later staat ze in het voorprogramma van Gerard Joling en treedt ze onder meer op tijdens het Mega Piraten Festijn in het GelreDome. Tegenwoordig zit Samantha bij het management van Gerard Joling, die een enorme fan is van haar stem. In 2013 deed Samantha mee aan Bloed, Zweet & Tranen, de zoektocht naar een nieuwe volkszanger. Met Gerard Joling en Roxeanne Hazes als coaches werd ze hier derde. Algemene bekendheid in Nederland krijgt ze pas echt na haar deelname aan het achtste seizoen van The Voice of Holland, waar ze in 2018 de tweede plek behaalt. Met haar auditienummer ‘Ik leef mijn eigen leven’ verovert ze twee dagen na de uitzending de nummer 1 positie in de Nederlandse iTunes hitlijst. Samantha's eerste single na The Voice of Holland is ‘Mama’, begin december wordt de single uitgebracht en binnen een dag behaalt ze de nummer 2 positie in de iTunes Hitlijst. In maart 2019 brengt Samantha samen met René Froger het nummer 'Liefde Voor Altijd' uit, waarvan alle opbrengsten naar Stichting Het Vergeten Kind gaan. Net als Gerard Joling, deelt ook Samantha haar leven op het wereldwijde web in de vorm van vlogs. In deze vlogs leer je haar net iets beter kennen. Wist je bijvoorbeeld dat Samantha al 12 jaar samen is met 'haar' Daisy? Ook werkt ze nog steeds regelmatig bij een cateringbedrijf, om "lekker met beide beentjes op de grond te blijven". En wist je dat ze een grote passie heeft voor vissen? Al sinds ze klein is doet Samantha al aan sportvissen!

12x03 Rolf Sanchez

 • 2019-09-07T14:30:00-04:00 — 40 mins

Het was een zwoele zomerse avond op je beeldbuis met heerlijke latin-vibes, tijdens de aflevering van Rolf Sanchez! In Latijns Amerika is hij ontzettend groot. Rolf heeft al drie nummer 1 hits in de Amerikaanse Billboard Tropical Songs Chart op zijn naam staan; Por si no te vuelvo a ver, Que se siente en Vas a entender. De 27-jarige Rolf Sanchez woont afwisselend in Nederland en in Miami en heeft een Dominicaanse moeder en een Nederlandse vader. Zijn nieuwste single 'El Universo' heeft Rolf uitgebracht in maart van dit jaar.

12x04 Floor Jansen

 • 2019-09-14T14:30:00-04:00 — 40 mins

Floor Jansen wordt geboren in Goirle, Noord-Brabant. Ze studeerde aan de rockacademie in Tilburg en is sinds 2012 de frontvrouw van de Finse symfonische metalband Nightwish. Voordat Floor zich bij de band Nightwish voegt is ze van 1997 tot begin 2009 de leadzangeres, song- en tekstschijver van de Nederlandse metalband After Forever en zingt en schijft ze van 2010 tot 2016 in haar eigen band genaamd ReVamp.

Nightwish
Floor is sinds 2012 de leadzangeres van de band Nightwish. De metalband bestaat al 20 jaar en Floor is de derde zangeres van de groep. In 2015 brengt Nightwish met Jansen als leadzangeres het album 'Endless Forms Most Beautiful' uit, met daarop de grote hit 'Élan', waarvan de videoclip al meer dan 57 miljoen keer is bekeken op YouTube: Nightwish is met afstand de grootste band in het genre; ze hebben al meer dan negen miljoen albums wereldwijd verkocht. Daarnaast treden ze wereldwijd op in grote arena's zoals Wembley, festivals als Wacken Open Air en ook in onze eigen AFAS en Ziggo Dome. Geheel terecht dat Floor in 2018 de Buma Rocks Exportprijs wint.
Tegenwoordig woont Floor in Zweden samen met haar man, die drummer is, en hun dochter. Naast de muziek is paardrijden één van haar grote passies.

12x05 Ruben Annink

 • 2019-09-21T14:30:00-04:00 — 40 mins

In 1998 komt Rubben Annink ter wereld in Amsterdam. Hij woont tegenwoordig in Haarlem, waar hij de afgelopen jaren veel te zien is als straatmuzikant. Wanneer Ruben op zijn veertiende een half jaar huisarrest krijgt na een alcoholvergiftiging, besluit hij zich volledig op zijn muziek te storten.

Puberteit
Rubens liefde voor muziek zit er al vroeg in. Wanneer hij vier jaar is krijgt hij zijn eerste gitaar, op zijn zesde gaat hij op les en vanaf dat moment is zijn gitaar zijn beste vriend. In 2012 doet Ruben mee aan het eerste seizoen van The Voice Kids, waar hij het tot de Battles schopt.

De Beste Singer Songwriter van Nederland
In 2015 doet Ruben mee aan het vierde seizoen van De Beste Singer Songwriter van Nederland. Tijdens het programma krijgt hij coaching van onder anderen Typhoon en van Pascal van Bløf. Hij haalt het tot de finale en wordt uiteindelijk tweede. Samen met Ali B is Ruben in 2015 te gast bij De Wereld Draait Door, waar Ali B met Ruben op de gitaar 'Terwijl jullie nog bij me zijn' zingt: een ode aan zijn twee kinderen. De single gaat door het dak en wordt platina.
Van hiphop naar Nederpop
In 2016 maakt Ruben samen met Monica Geuze en Jonna Fraser de urban track 'Nu Of Nooit'. Hoewel dit een groot succes is, kiest hij er later toch voor om een andere weg in te slaan. In plaats van hiphop stapt hij over op Nederpop. “Ik wil dat mensen zich herkennen in mijn muziek, dat is mijn drijfveer”, zegt de zanger over de muziek. Over de scheiding van zijn ouders schrijft Ruben 'Van De Liefde Weet Ik Niets', een voorbeeld van de nieuwe muzieksoort waar hij voor gekozen heeft.

12x06 Emma Heesters

 • 2019-09-28T14:30:00-04:00 — 40 mins

De 23-jarige Emma Heesters heeft in vijf jaar tijd meer dan 1 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal weten te vergaren met het zingen van covers en gaat dit jaar voor het eerst eigen werk uitbrengen.

De 23 jarige Emma Heesters is geboren op 8 januari 1996 in 's Gravenpolder, Zeeland. Al op jonge leeftijd is de kleine Emma bezig met muziek; als achtjarig meisje wint ze het 'Kinderen voor Kinderen Songfestival'. Op haar 18e start ze haar eigen YouTube-kanaal waarop ze covers op haar eigen manier zingt. Drie jaar geleden gingen haar uploads ineens door het plafond; covers van Meghan Trainor, Ariane Grande en Alan Walker. Sindsdien groeit Emma's fanbase op YouTube heel erg hard; ze heeft inmiddels al meer dan 1 miljoen abonnee's op haar eigen YouTube-kanaal. Haar grootste YouTube hit is de cover van Despacito samen met YouTuber Jason Chen, deze is, bij elkaar opgeteld, al meer dan 10 miljoen keer bekeken. Daarnaast zijn haar vertolkingen van Charlie Puth 'Attention' en Justin Biebers 'Let me love you' ook sky high op YouTube. Tegenwoordig is Emma vaker in Amerika te vinden. Ze reist veel tussen LA (De YouTube-hoofdstad van de wereld) en New York waar ze veel werkt omdst ze sinds kort een platencontract heeft bij Universal Republic Records. Daar werkt ze op dit moment in de studio met multi-platinum en Grammy Award winning record producers en schrijvers om haar eigen identiteit als artiest te vormen en dus ook eigen nummers uit te brengen. In mei 2019 stond Emma in het voorprogramma van de Amerikaanse pop en rockband Boyce Avenue waarmee ze op tournee gaat door heel Europa. Op dit moment is de zangeres in Zuid-Korea waar ze net haar eerste show heeft gegeven!

12x07 Tim Akkerman

 • 2019-10-05T14:30:00-04:00 — 40 mins

Tim Akkerman is in 1980 geboren in Den Haag. Hij werd bekend als leadzanger en gitarist van Di-rect, de Haage band die hij samen met Spike, Jamie en Bas in 1999 vormde. In 2009 stapt Tim uit de band om verder te gaan als soloartiest. Nu, tien jaar later, presenteert de singer-songwriter met trots zijn derde solo album.

Di-rect
Op negentienjarige leeftijd werkt Tim bij een gitaarwinkel. Een collega van hem wil een band beginnen en hij brengt in 1999 uiteindelijk de heren van Di-rect bij elkaar. De klik tussen de mannen is er direct, vandaar de bandnaam. Vanaf de eerste hit 'Just the way I do' is het voor de band één grote rollercoaster en het duurt niet lang voor ze op grote festivals zoals Pinkpop en Lowlands spelen. De band behaalt een aantal top-10 hits in Nederland en enkele hitparadenoteringen in het buitenland. Na tien mooie jaren bij Di-rect spreekt de muziekstijl Tim steeds iets minder aan. In 2009 besluit Tim uit de band te stappen en meer muziek vanuit zijn gevoel te gaan maken. In 2011 verschijnt zijn eerste album: 'Anno'. 'Give It All' is de tweede single van dit album. In 2014 volgt het tweede album: 'The Journey'. In 2018 scheidt Tim na 14 jaar met zijn vrouw, waar hij twee zoons en een dochter mee heeft. In 2019 komt zijn derde album 'Lions Don't Cry' uit, gemaakt samen met zijn band The Ivy League, dat teruggrijpt op zijn liefde voor Amerikaanse rock. Het album zit vol invloeden van Bruce Springsteen, Pearl Jam en Ryan Adams. Het verwerken van zijn scheiding vormt de rode draad door dit album.

12x08 Duetten

 • 2019-10-12T14:30:00-04:00 — 40 mins

In deze laatste aflevering van dit seizoen, worden duetten gezongen.

Advertisement
Pl d 01
Hide ads with
VIP
Advertisement
Sl m 01
Hide ads with
VIP
Loading...