• 0%
  0 votes
 • Rate this season
  What did you think?
 • 20
  watchers
 • 252
  plays
 • 60
  collected
PosterPoster

De Rijdende Rechter

Season 16 2010
TV-G

 • 2010-01-19T00:00:00-05:00 on NCRV
 • 25 mins
 • 5 hours, 0 mins
 • Reality

In De Rijdende Rechter people and organizations can take a dispute to court with binding ruling.

12 episodes

16x01 Bambi Stinkt

 • Season Premiere

  2010-01-19T00:00:00-05:00 — 25 mins

Midden in een woonwijk in Ede staat een hert in de tuin. Het beestje is door zijn soortgenoten verstoten en wordt opgevangen door de familie Brouwer. Zij verzorgen hem met liefde en gaan regelmatig met hem aan de wandel. In het plaatselijke winkelcentrum is het hert een bekende verschijning geworden. De buren, de familie Meulen, zien het dier echter liever zo snel mogelijk vertrekken vanwege de stankoverlast. De familie Brouwer kan het niet over het hart verkrijgen het dier los te laten. Woningbouwvereniging, milieu-inspectie, politie en gemeente: geen van allen hebben zij het conflict kunnen oplossen. Daarom schakelt de familie Meulen het NCRV-programma De Rijdende Rechter in. Mag het hert blijven?

16x02 Wat een gedonder

 • 2010-01-26T00:00:00-05:00 — 25 mins

Deze week: de studenten Frank, Herman en Maarten zijn de trotse bewoners van een bovenwoning in Rotterdam-Zuid. Hun benedenburen: een gezin met drie kinderen. De studenten vinden dat ze hun heftige tijd achter de rug hebben; ze zijn serieuze, hardwerkende jongens geworden. Maar de benedenburen liggen elke nacht wakker van gestamp, muziek en keukengeluiden. Het drietal ergert zich op zijn beurt aan de buurman die zijn klachten dagelijks via de intercom over hen uitstort. Tijd voor het luisterend oor van De Rijdende Rechter.

16x03 De woekeraar

 • 2010-02-02T00:00:00-05:00 — 25 mins

In deze aflevering: twee jaar geleden kocht de familie Vreuls een woning in het Limburgse dorpje Linne. Met twee achterburen komen ze overeen dat de coniferenhaag die hun tuinen scheidt weg mag. Samen zullen ze bedenken wat voor nieuwe afscheiding er zal komen.Het duurt de familie Vreuls echter te lang en ze plaatsen op eigen grond taxusboompjes. Veel te klein, volgens de achterburen: alle privacy is weg. Daarom plaatsen ze een groot hekwerk, waar ze een klimop tegenaan laten groeien. Dit tot grote ergernis van de familie Vreuls, want de klimop kruipt overal doorheen. Inmiddels woekert er tussen de families een groot probleem…

16x04 De kemphaantjes

 • 2010-02-09T00:00:00-05:00 — 25 mins

In deze aflevering vormt een haan uit het Zeeuwse Kapelle het middelpunt van een hoog opgelopen burenruzie. De haan van de familie Spronk maakt zo’n oorverdovend lawaai dat de situatie voor de familie Andriesse onleefbaar is geworden. Iedere ochtend wordt de familie Andriesse ruw gestoord in hun slaap en ook de rest van de dag kukelt de haan er lustig op los. De familie Andriesse is de wanhoop zo nabij dat ze hun kinderen hard op fluitjes laten blazen om zo hun probleem duidelijk te maken. De Rijdende Rechter moet alle betrokkenen het zwijgen zien op te leggen.

16x05 Van het padje

 • 2010-03-02T00:00:00-05:00 — 25 mins

In deze aflevering staat een ruzie over een schuurtje centraal. De familie Lioe koopt een woning in een nieuwbouwwijk van Leidschendam. Samen met de buren organiseren ze een welkomstfeest voor de hele buurt. Helaas is de gezelligheid van korte duur... Volgens de familie Lioe ontstaan de problemen als de buurman zijn schuurtje over de erfgrens plaatst. Iedere keer als de familie Lioe er met de buurman over wil praten escaleert het gesprek. De buurman accepteert de dwingende toon van de familie Lioe niet en sluit de deur. Wat een goed begin lijkt in de nieuwe buurt eindigt in een ellendig burenconflict. De familie Lioe schakelt de Rijdende Rechter in om de ruzie op te lossen.

16x06 Kappen

 • 2010-03-09T00:00:00-05:00 — 25 mins

Er is ruzie om een boom. Aan de zijkant van het huis van Peter Molenaar en Franca de Poot staat een zeven meter hoge conifeer. Vanuit de woning van buren Jack en Augus van Boxtel is deze conifeer wel heel duidelijk zichtbaar. En zij hebben ook last van de naalden van de boom, die de goot van hun schuur verstoppen. Ze willen dat de conifeer wordt gekapt. Peter en Franca vinden die boom erg belangrijk voor hun privacy. Daarbij zijn ze blij met al dat groen in hun tuin. Ze begrijpen dan ook niet waar Jack en Augus zich druk over maken. Is het misschien jaloezie omdat ze een mooier huis en een grotere tuin hebben?

16x07 De Gebeten Hond

 • 2010-03-16T00:00:00-04:00 — 25 mins

Al meer dan twintig jaar woont Maurice van Tol met veel plezier in een rustige wijk in Oude Wetering. Hij besteedt veel tijd en aandacht aan zijn tuin en is een echte dierenliefhebber. Midden in de tuin staat een unieke duiventil en achterin de tuin heeft hij een kippenhok gebouwd. Daarnaast is het hele gezin dol op hun foxterriër Sky. De hond hoort helemaal bij de familie. Helaas is de buurt minder gecharmeerd van deze beestenboel. Ze klagen voornamelijk over de blaffende hond. Maurice van Tol gaat de strijd aan met de buurt: waar is de verdraagzaamheid gebleven? De buurtbewoners zijn stomverbaasd: wie praat er nou over verdraagzaamheid als je je hond twee uur in de tuin laat blaffen? De Rijdende Rechter gaat op het geluid af.

16x08 Van de pot gerukt

 • 2010-03-23T00:00:00-04:00 — 25 mins

Er is ruzie over het riool. Je zou maar bij de buren moeten aankloppen om naar de wc te gaan... Dit gebeurt in Hellevoetsluis bij de familie Kuils. Sinds 2002 is het riool bijna continu verstopt. De familie Kuils vindt dat de gemeente verantwoordelijk is voor het herstellen van het riool. Deze is namelijk beschadigd door de wortels van de gemeentebomen die dwars door het riool heen groeien. De gemeente Hellevoetsluis vindt dat bewoners zelf aansprakelijk zijn voor het riool tot aan de hoofdaansluiting. De familie Kuils is ten einde raad, want ze kunnen al tijden geen gebruik maken van hun toilet. Een onhoudbare situatie waar snel iets aan moet veranderen.

16x09 Dode hoek

 • 2010-03-30T00:00:00-04:00 — 25 mins

In deze aflevering is er ruzie over een stuk tuin. Nadat Angelique haar nieuwe benedenwoning heeft opgeknapt, is de tuin aan de beurt; een laatste klus waar ze zich stug doorheen ploetert. Ze ontdekt dat de schutting aan de achterkant van haar tuin op een vreemde plek staat. Achter deze schutting ligt een verloren stukje grond. Weliswaar volgestort met puin, maar ze weet zeker dat het bij haar tuin hoort. Ze besluit het te laten rusten, zodat ze eerst van haar nieuwe stekje kan genieten. Ook haar achterbuurman ontdekt het stukje grond. Hij ruimt echter wel het puin en vergroot op deze manier zijn tuin. Dan staat Angelique ineens bij hem op de stoep en ze eist het stukje grond op. Er ontstaat een getouwtrek om het stuk, maar zonder resultaat. Ze besluiten De Rijdende Rechter uit te laten maken aan wie deze dode hoek nu toebehoort.

16x10 Schijtreigers

 • 2010-04-06T00:00:00-04:00 — 25 mins

Henk de Vries voert al jaren reigers in zijn woonwijk. De Vries vindt het maar wat leuk om de vogels in de woonwijk te hebben. Hij ziet dan ook geen enkel probleem of gevaar in het voeren van de reigers. Zijn onderburen, Bennie en Thea Sterk, zijn het meer dan zat. Ze vinden het voeren van de reigers smerig. De poep van de vogels besmeurt de ramen en kozijnen. Ook zeggen ze dat er ratten en ongedierte afkomen op de etensresten. Daarbij hebben ze last van het gekrijs van de dieren. Maar het ergste van alles: als je reigers voert, worden ze afhankelijk en blijven ze terugkomen. Maar voor Henk zijn de reigers zijn lust en zijn leven.

16x11 Heibel in de hal

 • 2010-04-13T00:00:00-04:00 — 25 mins

In het Gelderse dorpje Silvolde staat de pluimveeboerderij van de familie Maatkamp. De boerderij is al jaren niet meer actief. Mevrouw Maatkamp verhuurt de lege hallen aan antiekhandelaren. Helaas is dit niet altijd goed gegaan en mevrouw Maatkamp werd door een aantal handelaren opgelicht. Daar heeft ze haar lesje van geleerd en ze maakt nu vooraf goede afspraken met de huurder en stelt een contract op. Toch weet de laatste huurder haar ook te bedonderen: hij betaalt zijn huur niet en laat de hal vol oude spullen achter. Mevrouw Maatkamp schakelt De Rijdende Rechter in, want de maat is vol.

16x12 Hoe is het nu met

 • 2010-04-20T00:00:00-04:00 — 25 mins

Jetske van den Elsen blikt terug op een aantal bijzondere zaken van het afgelopen seizoen. Zo gaat ze kijken hoe het met de bokken Black Jack en Hans is. De eigenaren moesten ruilen van bok en dit ging destijds niet zonder slag of stoot. Ze gaat langs bij het hertje in de tuin van de familie Brouwer. Met de buren was enorme ruzie ontstaan over de stank die het dier zou veroorzaken. Na de uitspraak leek het er goed uit te zien maar of het vuur daadwerkelijk gedoofd is...

Loading...