• 85%
  4 votes
 • Rate this show
  What did you think?
PosterPoster

Freddy Heineken

All Episodes 2013

 • Ended
 • TROS
 • 2013-02-10T00:00:00Z
 • 50 mins
 • 3 hours, 20 mins
 • Netherlands
 • Drama, Family
In four episodes we see how the ambitious boy Freddy Heineken grows into one of the most discussed figures in Dutch history. We see his versatility, from businessman to flamboyant film producer to composer.

4 episodes

1x01 America

 • Series Premiere

  2013-02-09T20:05:00Z — 50 mins

Freddy Heineken wordt in 1983 op wrede wijze ontvoerd en opgesloten in een koude cel. Slechts gekleed in zijn pyjama, eenzaam en geketend, wordt hij bedreigd door meedogenloze gangsters. Hij denkt terug aan de jaren '40, een tijd vol dromen en energie. Ook dan ondervindt Freddy tegenstand, maar van een geheel andere aard. De bestuurders van de brouwerij nemen zijn ideeën niet serieus en sturen hem naar Amerika. Daar leert hij niet alleen op eigen benen te staan, maar hij ontmoet er ook zijn grote liefde Lucille. Als hij terugkeert in Nederland blijkt de situatie rond het bedrijf dramatisch gewijzigd. Zijn vader heeft het bedrijf verkwanseld en de macht over de brouwerij verloren. Freddy geeft zich echter niet makkelijk gewonnen en probeert met een geniaal machtsspel de zeggenschap te heroveren, met als ambitie de grootste brouwer ter wereld te worden. In vier afleveringen zien we hoe Freddy Heineken van ambitieuze jongen uitgroeit tot een van de meest besproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis. We zien zijn veelzijdigheid, van zakenman tot flamboyante filmproducent en componist. En dan is er nog de moeizame relatie met zijn dochter Charlene, zijn gedoodverfde opvolgster, die daar alleen helemaal geen zin in heeft. Voor een zakenman blijkt Freddy een onverwacht complexe man te zijn.

1x02 Europe

 • 2013-02-16T20:05:00Z — 50 mins

Zelfs met de machtsstrijd binnen het bedrijf beslecht en zijn grote liefde Lucille aan zijn zijde, raakt Freddy’s ambitie in de jaren zestig niet uitgeput. Ambitie die gepaard gaat met verleidingen die een man als Freddy maar moeilijk kan weerstaan. Hij laat zich op kantoor door vriendschap verblinden en begint een affaire met Nan Los, de hoofdrolspeelster in zijn film ‘Als Twee Druppels Water’. Met geld krijg je veel voor elkaar, maar koop je daar ook vertrouwen mee? Want wie kan Freddy daadwerkelijk nog vertrouwen in deze tijd? In 1983 ziet Lucille zich geconfronteerd met de misstappen van haar ontvoerde man. Kan zij haar man, als hij straks vrij wordt gelaten en thuis komt, nog wel vertrouwen? Ondertussen vraagt Freddy zich eenzaam en geketend in zijn cel af of de ontvoerders hem wel laten gaan als het losgeld is betaald.

1x03 Amsterdam

 • 2013-02-23T20:05:00Z — 50 mins

Freddy is ver gekomen door zijn volhardende koppigheid, maar dat heeft ook zijn keerzijde. Hij blijft stellig als het gaat over de opvolging: dochter Charlene moet het gaan doen. Maar zij blijkt al even koppig als haar vader en weigert, terwijl Lucille er alles aan doet om vader en dochter niet verder uit elkaar te laten groeien. Ondertussen blijft Freddy flamboyant en oog houden voor vrouwelijk schoon. Hij begint een verhouding met zijn secretaresse Marie-Anne. Zij stimuleert zijn muzikale talenten. En waarom ook niet, een goede vriend van hem is tenslotte Frank Sinatra. Terug in 1983 nadert Freddy een dieptepunt in zijn cel. Geketend aan de muur en slechts gekleed in zijn stinkende pyjama vraagt hij zich af of hij ooit nog wordt bevrijd. En als dat dan gebeurt, hoe hij dan zijn leven weer moet oppakken.

1x04 Home

 • 2013-03-02T20:05:00Z — 50 mins

Freddy is vrij en is vastbesloten om zijn leven gewoon weer op te pakken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met alle beveiligingsmaatregelen die hij nu treft en met de ontvoerders nog steeds op vrije voeten, is de grote vraag hoe vrij hij eigenlijk is. Kan hij alles wel van zich afzetten als iedereen in zijn omgeving steeds weer over de ontvoering begint? Freddy rust niet voordat zijn ontvoerders zijn gepakt. Maar ondertussen wordt hij er niet jonger op. Langzaamaan groeit het besef dat hij misschien toch een stapje terug moet doen. Op zijn kantoor in de zomer van '88 overdenkt hij of de introductie van het nieuwe alcoholvrije bier Buckler daar misschien een goed moment voor is. Maar dan is er nog de complexe relatie met zijn dochter Charlene, zijn gedoodverfde opvolgster, die daar alleen helemaal geen zin in heeft. Hoe zijn vrouw Lucille ook aandringt om de opvolging los te laten, Freddy geeft zijn pogingen het bedrijf in familiehanden te laten niet op. Als Charlene niet wil, dan misschien toch een van haar kinderen. Of raakt de grote, veelzijdige zakenman alsnog alles kwijt waar hij sinds de jaren '40 voor geknokt heeft?

Loading...