• 0%
  0 votes
 • Rate this season
  What did you think?
 • 20
  watchers
 • 266
  plays
 • 61
  collected
 • 2009-08-31T22:00:00Z on KRO-NCRV
 • 25 mins
 • 5 hours, 0 mins
 • Netherlands
 • Reality

In De Rijdende Rechter people and organizations can take a dispute to court with binding ruling.

12 episodes

15x01 De Adoptiehond

 • Season Premiere

  2009-08-31T22:00:00Z — 25 mins

In de aflevering De adoptiehond, speelt de zaak tussen mevrouw Niessen en Stichting Rescue Dogs Europe. Mevrouw Niessen adopteert van deze stichting een hond die volgens haar vals blijkt te zijn. Ze heeft de rottweiler al snel niet meer in de hand en geeft hem terug aan de stichting, die hem opnieuw ter adoptie aanbiedt. Mevrouw Niessen is haar vertrouwen in de stichting kwijt en vindt dat het niet gaat om het geluk van de honden. Ze eist haar adoptiegeld terug. Mevrouw van Duin, de eigenaresse van RDE vindt dit onredelijk, de adoptiebijdrage is volgens haar geen statiegeld. Zij zegt er alles aan te doen om honden uit het buitenland een beter leven te geven. Ze vindt dat mevrouw Niessen door een verkeerde aanpak de hond zelf vals heeft gemaakt

15x02 Over de schreef

 • 2009-09-07T22:00:00Z — 25 mins

In deze aflevering is een vogelhuisje de aanleiding voor een enorme burenruzie. Het vogelhuisje staat sinds de winter op de tuingrens van de familie Kooiman en Sipsma. Het huisje hangt scheef en helt over het tuinhek van de familie Sipsma. Die wordt gek van de overlast die het huisje met zich meebrengt en staat erop dat het wordt verplaatst. De familie Kooiman begrijpt hier niets van en denkt dat de nieuwe liefde van de heer Sipsma een grote rol speelt in dit conflict. De buren komen er samen niet meer uit, dus gaat meester Visser kijken wie er over de schreef gaat.

15x03 Uit de kluiten gewassen

 • 2009-09-14T22:00:00Z — 25 mins

In de derde aflevering van dit seizoen gaan we naar het Friese dorpje Hallum. Ingrid Schaaf is vanuit de stad naar een huisje in dit pittoreske plaatsje verhuisd. Ze wordt hartelijk ontvangen door haar buurman meneer Vlek. Er ontstaat een leuke vriendschap. Ze komen regelmatig bij elkaar over de vloer en ze voeren vele gesprekken onder het genot van een goed glas wijn. Toch houdt de vriendschap niet lang stand, omdat Ingrid vindt dat meneer Vlek te opdringerig wordt. Hij bemoeit zich met allerlei privézaken waar zij niet van gediend is. Ook was dit seizoen het conflict te zien over de conifeer van de heer Vlek in Hallum. Mevrouw Schaaf, zijn buurvrouw, was bang dat de boom midden in haar tuin om zou vallen. Ze zag de boom het liefste verdwijnen, terwijl de heer Vlek streed voor het groenbehoud van de buurt. Toch bepaalde mr. Visser dat de boom om moest. Hoe liep dat af?

15x04 Op 't randje

 • 2009-09-21T22:00:00Z — 25 mins

Het is goed mis op een idyllisch dijkje in Purmerend in de vierde aflevering van De Rijdende Rechter. De familie de Koster is de bemoeizucht van hun buren familie van der Wal meer dan zat. Ze besluiten in de achtertuin een hoge schutting te plaatsen. Eindelijk privacy, het grote genieten kan beginnen. Voor de duidelijkheid over de juiste erfgrens stelt het kadaster deze opnieuw vast, maar familie van der Wal is er van overtuigd dat er dit keer verkeerd gemeten is. Als bewijs graaft meneer van der Wal onder het oog van meester Visser de piketpalen op die in 1984 al door het kadaster in de grond geslagen zijn. Een fikse confrontatie tussen familie van der Wal en de Koster volgt. De Rijdende Rechter graaft zich diep in de problematiek en probeert te voorkomen dat de ruzie over het randje gaat.

15x05 Het lekt

 • 2009-09-28T22:00:00Z — 25 mins

In het Zuid-Hollandse Heenvliet zijn er sinds 2000 overstromingen in de achtertuinen van de familie Teeuwkens en de familie van Bergem. Toen de kruipruimte van de familie Teeuwkens ook nog eens helemaal onderliep, was de maat vol. Beide buren hebben niet alleen wateroverlast maar ook nog enorme ruzie met elkaar. De familie Teeuwkens is er heilig van overtuigd dat de familie van Bergem heeft gerommeld met de leidingen. En andersom wordt precies hetzelfde gedacht. Mr. Visser laat een grondige riool- en leidinginspectie uitvoeren waarbij de waarheid wel boven water moet komen.

15x06 Grondig aangepakt

 • 2009-10-05T22:00:00Z — 25 mins

De bewoners van de Pastoor Boumanstraat in Terhole krijegn ineens te horen dat ze de helft van de tuin moeten inleveren. Sinds jaar en dag gebruikten ze een stuk grond van de gemeente in ruil voor het onderhoud van de sloot. Deze afspraak was indertijd mondeling overeengekomen met de toenmalige wethouders. Echter, de gemeente wil nu van de grond af en biedt alle bewoners aan de grond te kopen of in originele staat terug te geven.

15x07 Pup in de zak

 • 2009-10-12T22:00:00Z — 25 mins

Mevrouw Ida Dokter wil dolgraag een Golden Retriever pup met een stamboom. Via Marktplaats komt ze terecht bij een fokker in het plaatsje Oranje. De fokker heeft het hondje Layka in de aanbieding. Maar als Ida de pup daar na zes weken ophaalt, gaat het mis. Layka spuugt wormen en heeft last van diaree. Eerst probeert Ida het hondje zelf nog op te lappen, maar niets lijkt te helpen. Als ze Layka op een dag bewusteloos in zijn hok aantreft, is voor Ida de maat vol. Boos en verdrietig brengt ze Layka terug naar de fokker. Na een week krijgt Ida een telefoontje van de fokker. Layka is weer helemaal gezond en kan weer worden opgehaald. Een bezoek aan de dokter was niet eens nodig! Maar Ida wil niet meer. Ze heeft teveel ellende met het hondje meegemaakt en eist haar geld terug. Maar dat weigert de fokker. Mr. Visser springt midden in het gevecht en komt erachter dat blaffende honden soms weldegelijk kunnen bijten!

15x08 Spiegeltje Spiegeltje

 • 2009-10-19T22:00:00Z — 25 mins

Sophie Meijers heeft een grote droom, die lijkt uit te komen. Ze verbouwt een oud en vervallen pand om tot bewegingsstudio, waarin ze zelf sportlessen gaat geven. De laatste klus is het plaatsen van een spiegelwand. Dit laat ze doen door Leo Schilderinck. Hij heeft ervaring met het plaatsen van grote spiegelwanden en hij gaat de uitdaging in het scheve pand aan. Als Sophie zichzelf in de spiegel ziet, schrikt ze enorm. Delen van haar lichaam verdwijnen en ze voelt zich zeeziek. Leo vindt dat hij de klus goed heeft uitgevoerd en zegt dat de vertekening normaal is. Aan Mr. Visser de taak om deze zaak eens grondig te bekijken en daarbij ontkomt hij zelf ook niet aan een sportieve work-out voor de spiegel.

15x09 Pompen of verzuipen

 • 2009-10-26T23:00:00Z — 25 mins

Het stroomt over in Oude Pekela. Naast de slager woont mevrouw Meelker. Slager de Groot werkt dag en nacht om zijn bedrijf zo goed mogelijk te laten lopen. Maar volgens de 75 jaar oude mevrouw Meelker gaat dit ten koste van een heleboel dingen. Ze vindt haar buren niet sociaal en ze houden geen rekening met haar. Zo zorgt het jonge gezin voor wateroverlast in haar tuin en garage, snoeien ze ongevraagd haar boom en vernielen ze haar schutting en tuinhek. Familie de Groot was al gewaarschuwd door de vorige slager en probeert zich zo min mogelijk aan te trekken van hun buurvrouw. Maar als nieuwkomers in dit kleine dorp leiden de ondernemers onder deze enorme burenruzie.

15x10 Hagelslag

 • 2009-11-02T23:00:00Z — 25 mins

De familie van Son heeft dit jaar vakantiepech. Met een gehuurde camper maken zij afgelopen zomer een rondreis door Europa. Terwijl het gezin een duik neemt in een zwembadcomplex aan het Italiaanse Gardameer breekt de hemel open en stort er een gigantische hagelbui uit de lucht. Het dak van de camper raakt flink beschadigd door de plotseling hagelslag. De familie van Son zegt niets aan dit natuurgeweld te kunnen doen en voelt zich niet verantwoordelijk voor de schade. Maar bij terugkomst in Nederland mailt verhuurder Camperfun dat het gezin hun duizend euro borg niet terug krijgt; in Italië kun je dit noodweer immers verwachten. Een flinke domper op de vakantierekening, waar de familie van Son het niet bij laat zitten.

15x11 Da is mien bok

 • 2009-11-09T23:00:00Z — 25 mins

Van ruilen komt huilen. Dat blijkt wanneer de familie Nijhof van bok ruilt met de familie Buitenhuis. Beide fokkers zoeken op hetzelfde moment een nieuwe dekbok. Een bokkenruil lijkt dan een logische oplossing en dus ruilen ze van bok. Er worden alleen geen duidelijke afspraken gemaakt. Nijhof beweert dat het om een ruil van twee jaar gaat. Buitenhuis zegt dat een ruil een ruil is en dat hij voor altijd de eigenaar van bok Black Jack is. Hij peinst er niet over om de bok terug te geven. Allemaal denken ze juist te hebben gehandeld maar wie zal uiteindelijk het bokje zijn? Ook was dit seizoen het conflict te zien over de conifeer van de heer Vlek in Hallum. Mevrouw Schaaf, zijn buurvrouw, was bang dat de boom midden in haar tuin om zou vallen. Ze zag de boom het liefste verdwijnen, terwijl de heer Vlek streed voor het groenbehoud van de buurt. Toch bepaalde mr. Visser dat de boom om moest. Hoe liep dat af?

Twee buren in Amsterdam-Noord hadden ruzie over het vogelhuisje van de familie Kooiman op de erfgrens van buren Sipsma. Zij konden elkaar niet meer luchten of zien. De rechter besliste dat het vogelhuisje verplaatst moest worden. Daarnaast adviseerde mr. Visser de buren om gebruik te maken van de aanwezige buurtbemiddeling. In deze terugblik wordt duidelijk of de buren weer in pais en vree kunnen leven. Ook was dit seizoen het conflict te zien over de conifeer van de heer Vlek in Hallum. Mevrouw Schaaf, zijn buurvrouw, was bang dat de boom midden in haar tuin om zou vallen. Ze zag de boom het liefste verdwijnen, terwijl de heer Vlek streed voor het groenbehoud van de buurt. Toch bepaalde mr. Visser dat de boom om moest. Hoe liep dat af?

Loading...